• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень зарубіжної літератури та англійської мови

Тиждень зарубіжної літератури та англійської мови

2021-03-22

/Files/images/изображение_viber_2021-03-19_23-36-48.jpg

«Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя без книги, без поезії, без театральних вистав, без іноземної мови? Доводимо до відома: із сьогоднішнього дня в нашій школі – ». Таким оголошенням розпочався в КЗЗСО «Носачевицька гімназія» черговий предметний тиждень.

Світ дивовижний вас вітає!

Всіх тих, хто вдумливо читає,

І тих, хто любить мандрувати

Та прагне більше пізнавати,

Долати знань високі мури

Вас кличе світ літератури!

Тиждень був у нас кольоровий, кожен день був присвячений відповідному кольору веселки. Понеділок - червоний – День казок:

Понеділок – день казковий

І на колір він червоний.

Казка, діти, всюди буде,

З нею знань усім прибуде!

Дітям дуже сподобався казковий квест. Усі відшукали свої пазли-елементи і склали ілюстрації до запропонованих казок, назви записали англійською мовою. Також дивилися мультиплікаційні фільми, розгадували кросворди, ребуси, малювали ілюстрації.

Вівторок - день синій – З Україною в серці.

Здобувачі освіти взяли активну участь у фотоквесті, присвяченому творчості Т.Г.Шевченка, також відбувся конкурс читців поезії Шевченка. Для учнів 8 - 9 класів був проведений позакласний захід із зарубіжної літератури у формі усного журналу «З Україною в серці». Діти дізналися про письменників різних національних літератур, які так чи інакше були пов’язані з нашою Батьківщиною. Деякі з них, наприклад, М.Булгаков, М.Гоголь та ін., тут народилися, деякі мали українське коріння (П. Целан), деякі саме тут знайшли особисте щастя (О.де Бальзак), для багатьох українська земля стала джерелом натхнення (Шолом-Алейхем, Райнер Марія Рільке).

Середа – день ЗЕЛЕНИЙ – день святого Патрика.

Колір зелений дарує життя.

Все навкруги ожива!

Зелень, пробудження, все навколо буя.

День святого Патрика принесла весна.

Отож середа – день зелений,

Буде знань багато в мене!

Діти залюбки брали участь у квесті – пошуку золотих монет св. Патрика. Дізналися багато цікавої інформації, виготовляли проєкти. Вся школа була у зелених відтінках.

Жовтого кольору всюди багато.

Це гумор і сміх, це радість і свято!

Це сонце, усмішка і оптимізм,

Гумору вдосталь буде для всіх!

Отож жовтий четвер нас сьогодні вітає,

Багато веселощів всім обіцяє!

Четвер зустрів усіх гумором та сміхом, веселими смайликами. З самого ранку діти уже з нетерпінням чекали чергового квесту. І ось оголошено завдання : «Знайди і відтвори відомий вислів про гумор». Задіяна була уся школа.

У 7 класі між дівчатками та хлопчиками було провено Що? Де? Коли? «Знавці зарубіжної літератури», де дівчатка досить упевнено виграли черговий раз довівши, що читання художньої літератури збагачує інтелект і допомагає у складних життєвих ситуаціях. І не варто обмежуватися тільки тими класичними творами, які входять до шкільної програми, адже освічена людина повинна орієнтуватися у літературному процесі і поза шкільною програмою.

Для учнів 5 і 6 класу була проведена інтелектуально-розважальна гра «Літературний морський бій», у якій перемогли п’ятикласники.

Колір фіолетовий інтелектом насичений.

Гарний і привабливий

Він кличе до пригод.

Отже, фіолетова п’ятниця прийшла,

Детективи, пригоди нам принесла.

Цього дня вся школа поринула у кольоровий квест та «Квест літературних пригод». Як і героїня Астрід Ліндгрен Пеппі Довгапанчоха, всі перетворилися на пошуківців, брали участь у пошуку втрачених речей, проходивши різні пригоди. А ще був конкурс на кращу детективну історію, у якому перемогла учениця 7 класу Нища Валерія. Завершальним етапом проведення тижня була інтелектуальна гра «Найрозумніший». У досить напруженій боротьбі перемогу виборов учень 8 класу Дудко Артем.

У понеділок учителі-предметники Кулюк Інна Іванівна та Хроніна Людмила Валеріївна підвели підсумок Тижня зарубіжної літератури та англійської мови, подякували усім школярам за участь у конкурсах, а найактивніші отримали невеличкі подарунки. Класи-переможці та учасники були нагороджені пам’ятними грамотами, дипломами та призами.

Цікаві вікторини, конкурси, змагання, виставки дали змогу виявити найактивніших читачів та шанувальників красного письменства, розширили дитячий кругозір, відкрили нові літературні таємниці.

Загалом Тиждень зарубіжної літератури та англійської мови був цікавим та пізнавальним. Варто зазначити, що завдяки таким заходам школярі починають краще готуватися до уроків, активніше беруть участь у літературних бесідах, більше і, головне, якісніше читають, цікавляться новинками зарубіжної літератури. А вчителі відчувають радість творчості, професійного зростання й духовної реалізації.

Кiлькiсть переглядiв: 151

Коментарi