• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

2020-08-28

/Files/images/Н.jpg

День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається 29 серпня. Саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами, сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став сонях.

Надзвичайно важливо згадувати та гідно вшановувати подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Вони стояли на смерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою. Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювали демократію й права людини тут, у тилу.

На виконання Листа відділу освіти та молоді від 21.08. 2020 року № 590/01-15 «Про відзначення в районі Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» у ЗОШ І-ІІ ст. с. Носачевичі заплановані такі заходи:

- Долучитися 28-31 серпня до Всеукраїнської акція пам’яті «Сонях». (Закликаємо учнів та працівників долучитися до акції пам’яті, ушанувавши імена наших захисників і власноруч виготовити Сонях пам’яті.

Рекомендується виготовляти стилізовані соняхи з тканини та розміщувати їх на одязі на лівій стороні грудей. Сонях має 15 пелюсток жовтого кольору. Пелюстку рекомендовано робити висотою 23 мм і шириною 12 мм. Верхній край пелюстки – загострений. Нижні краї кожної пелюстки закріплені на великому колі діаметром 40 мм з чорного фетру товщиною 1 мм. Маленьке коло з фетру чорного кольору товщиною 1 мм діаметром 30 мм розміщено посередині соняха поверх жовтих пелюсток. Сонях закріплено на основу для значків у вигляді піну (кліпси).

- Оформити книжкову виставку, тематичні вкладки історичної літератури, документів, фотовиставку у бібліотеці щодо російсько-української війни та Іловайської операції на сході України, антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил на теми: «Слід пам’ятати вічно.

- Провести патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів-захисників «Шаную воїнів, біжу за героїв України». (перший тиждень вересня).

- Організувати перегляд та обговорення документальних фільмів, відеохронік, презентаційних матеріалів, присвячених боротьбі українського народу за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

- Провести тематичну годину спілкування «Героям слава – вписано в серцях»


Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi