• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі.

Заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі.

2018-05-08

/Files/images/20180508_100910.jpg

/Files/images/20180508_094501.jpgЗаходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі.

ПАМ’ЯТЬ
І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
В. Симоненко

У загальноосвітній школі І-ІІ ст. с.Носачевичі під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» проведено заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, Дню Перемоги над нацизмом в Європі. Для учнів були проведені уроки пам’яті «Мужність і відвага крізь покоління», на яких висвітлили події Другої світової війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни.Переглянули відеоролики та документальний фільм "Внесок українців у Другу світову війну". Для старшокласників була проведена лекція з подальшим обговоренням "Прагнення до свободи - вчора, патріотизм і нездоланність - сьогодні, гідна Україна - завтра".

8 травня дорослі, діти, гості, священик та представники влади зібралися в центрі Носачевич, біля обеліска Слави, аби відзначити День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя для спільної перемоги.

Заключною частиною стало свято «Тих днів не змовкне слава», метою якого було виховувати у дітей почуття патріотизму; поважне відношення до історичної пам’яті свого народу; моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих. Під час свята учні розповідали про важкі часи війни, незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про нелегке життя в тилу. Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, учні, педагоги, гості вшанували хвилиною мовчання.

Після свята панахиду за загиблими у роки Другої світової війни та молебень за захисників Вітчизни відслужив священник Петро-Павлівського храму.

На знак шани та вдячності присутні поклали квіти до могили Невідомого солдата та обеліска Слави.

Україна не хоче руйнувати, а хоче Створювати і Будувати! Ні – війні! Нехай буде Мир! Любімо одне одного!

/Files/images/20180508_100910.jpg

/Files/images/20180508_100121.jpg

/Files/images/20180508_094942.jpg

/Files/images/20180508_094417.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi