• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначили День захисника України та День козацтва

Відзначили День захисника України та День козацтва

2017-10-13

/Files/images/20171013_112010.jpg

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві Президент України підписав Указ “Про День захисника України” від 14.10.2014 року № 806, встановивши День захисника України – свято, яке щорічно відзначається 14 жовтня.

Відзначили День захисника України та День козацтва

У ЗОШ І-ІІ ст. с. Носачевичі відбулося свято "Козацькому роду нема переводу", яке провела вчитель початкових класів Головій Ольга Володимирівна. /Files/images/20171013_104751.jpg/Files/images/20171013_110705.jpg/Files/images/20171013_112010.jpg

14 жовтня відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами. Свій початок свято бере з IX століття: у Константинополі під час служби у Влахернській церкві блаженний Андрій удостоївся явлення Богородиці. Вона простягла свій покров над людьми в знак того, що дає їм свій захист. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова (День Українського козацтва), а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. І свято Покрови, і День Українського козацтва, і тепер ще й нове державне свято - День захисника України дуже близькі нашому серцю, бо ми, українці, – наймиролюбніша нація. Українці люблять свій дім, свою родину, рідну землю і свою Батьківщину і у різні часи захищали її, не шкодуючи життя.

Не дивлячись на те, що свято День захисника України тільки започатковано, його відзначення у нашій школі пройшло досить широко. Навчальний тиждень почався із інформативної години «Мужність і відвага крізь покоління». В кожному класі була проведена виховна година, присвячена історії України та історії українського війська. Шкільна бібліотека запросила всіх користувачів ознайомитись з книгами на книжковій виставці «Україна на крутих зламах історії».


Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію свєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці. Актуальність проведення таких заходів очевидна, адже День захисника України уособлюється у таких поняттях, як «Вітчизна», «Батьківщина», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя.

Кiлькiсть переглядiв: 266

Коментарi